Duurzaamheid en milieuvriendelijk: Cross trade

Duurzaamheid en milieuvriendelijk: Cross trade

21 juni 2022

Duurzaamheid en milieuvriendelijk: Cross trade

Zendt u nog altijd uw ladingen vanuit de fabriek naar uw hoofdkantoor en dan pas naar de eindontvanger? Het kan veel efficiënter door middel van cross trade. Door gebruik te maken van cross trade wordt uw zending direct vanuit de fabrikant naar de eindontvanger getransporteerd, zonder dat het langs de verkoper gaat. Dit brengt veel voordelen met zich mee: het is milieuvriendelijk, duurzaam en het zorgt voor lagere transportkosten. Forvision heeft wereldwijd goede partners die met de lokale afwikkeling kunnen helpen, hierdoor wordt het proces van cross trade een stuk eenvoudiger en kan de lading neutraal geleverd worden aan de eindontvanger.

 

Samenwerken voor duurzaamheid

Een goed voorbeeld van hoe wij kunnen helpen met cross trade is onze samenwerking met Natural Bag. Natural Bag maakt duurzame papieren tassen, die wereldwijd gebruikt worden.

Ook bij de Expo 2020 Dubai UAE, waarbij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal stond, zijn deze tassen gebruikt. Vanuit de wens de meest duurzame wereldexpo te organiseren. Is er na een wereldwijd langdurig en uitgebreid tender traject uiteindelijk gekozen voor de unieke boomvrije papieren tassen van Natural Bag uit Brabant. Maar liefst 78 hectare bos -zo’n 115 voetbalvelden- is gered omdat World Expo in Dubai gekozen heeft voor deze tassen. Natural Bag wilde ook een duurzame en milieuvriendelijk manier van transport. En kozen voor onze efficiënte manier van vervoeren via cross trade. Mooi dat we een bijdrage hebben kunnen leveren!

 

Cross Trade